|
•
|
|
|
Jul 19, 2010 | 12:27 |
|
|
שלום רב,
ממה שהבנתי ממה שכתבת פה,קשה לצמוא עבודה בגיל 33 כמישהי שרק מתחילה בשיווק...השאלה שלי-ואני לא רוצה להתחסד פה,ואני מבקשת לא להתייחס לפן ה"מוסרי" שבשאלתי...במצב כזה קשה,שאת אומרת שקשה להתחיל בגיל כזה,האם במידה ולא מספרים את הגיל (בהנחה שנראית צעירה),ואומרים גיל צעיר בכמה שנים-האם זה משהו שמעסיקים בתחום/חברות כ"א-"תופסים "? אשמח לתשובה עניינית כאמור,ולא תשובה בבחינת זה בסדר או לא בסדר לשנות גיל קצת...
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 28, 2010 | 14:27 |
|
|
אני לא אומר מה כן בסדר ומה לא בסדר. את החינוך אני משאירה להורים... מה שאת צריכה לקחת בחשבון הוא שזה רק עניין של זמן עד שיגלו באמת בת כמה את. הרי אם תתקבלי - יבקשו מספר תעודת זהות וכד' ואז יגלו ש...אופס, נוספו לך כמה שנים ברגע. זה נתפס כבלתי אמין. קחי בחשבון שיש חברות שבהם עורכים פוליגרף כחלק מתהליך הקבלה, או ראיון אצל קב"ט... זה מצב לא כל כך נעים להימצא בו...
ההצעה שלי היא, לחפש עבודה בחברה שבה נסיונך המקצועי הקודם יכול לתרום. למשל, אם עבדת בעבר במכירות, חפשי תפקיד בשיווק שמשלב גם מכירות. כך תוכלי לתרום מנסיונך בתחום המכירות וללמוד יותר בשיווק.
בהצלחה.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 05, 2010 | 14:56 |
|
|
שלום
רציתי להגיב לשאלתך. ראשית באופן כללי לא מומלץ לשקר בראיונות עבודה מפני ששקר יש לתחזק. אל תשכחי שאם את "מצעירה" את עצמך את צריכה לשנות את השנים של האוניברסיטה והצבא...ובקלות תוכלי ליפול בזה בראיון, להיראות לא אמינה. את צריכה להאמין שגילך הוא היתרון שלך. אין ספק שלהתחיל בגיל כזה זה לא אידאלי אבל יש לך יותר יציבות מחשבתית ורצון להתבסס ולהתקדם בתחום בהשוואה לבני 25. אחד השיקולים שאת צריכה לקחת בחשבון הוא האם בגיל 33 תיהיי מעוניינת לעבוד תמורת 5000 ש"ח?
עם חשיבה חיובית תנצחי...:) בהצלחה
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| משרדי פרסום ובוגרי משפטים
|
as |
|
|
Aug 17, 2010 | 01:32 |
|
|
איך משרדי פרסום מסתכלים על בוגרי משפטים, איך הם נתפסים בעינייהם. האם יש סיכוי שמשרד פרסום יבחן ברצינות קורות חיים של בוגר במשפטים עבור משרה של פלנר לדוגמא.
אותה שאלה מופנית גם לתחום השיווק.
בכלל האם נכונה הקונספציה שרבים מעורכי הדין פונים לעסוק בפרסום ובשיווק או שמא זו סתם הנחה לא מבוססת.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 25, 2010 | 19:01 |
|
|
אכן יש לא מעט עורכי דין/בוגרי משפטים שמחפשים עבודה כתקציבאים. איך מסתכלים עליהם? זה תלוי מי מסתכל, ותלוי מי הבוגר. לרוב יעדיפו בוגרי מנהל עסקים/תקשורת/כלכלה/פסיכולוגיה על פני בוגר משפטים. תמיד גם ישאלו אותו למה למד משפטים ו/או למה לא עובד בתחום.
אני מכירה בעצמי כמה עורכי דין על הנייר שהפכו להיות תקציבאים וסופרווייזרים.
אני יכולה להמליץ על קורס משלים בבצפר, מה שיכול מאוד לעזור בחלק החסר.
וכן, יש מצב שיבחנו ברצינות מועמד בוגר משפטים לתפקיד של תקציבאי/פלנר מתחיל. לא תמיד מקבלים מועמדים עם תואר רלוונטי. אם מדובר במועמד/ת מוכשר/ת שיש בינו לבין המראיין כימיה טובה, והוא מתרשם שהוא יכול לעשות את העבודה וכמובן הוא חדור מוטיבציה - למה לא?
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 17, 2010 | 09:23 |
|
|
דפנה שלום,
אני בעלת תואר ראשון בניהול ותקשורת מהאו"פ, עם ניסיון של 3 שנים מחברת מוצרי צריכה גדולה יחסית (שעוסקת יותר בייבוא ושיווק) כע. מנהל תחום (תפקיד מקביל למנהל מותג ג'וניור). אני מחפשת את התפקיד הבא שלי בתחום השיווק. אני מגיעה ללא מעט ראיונות למנהל מותג אך לרוב אומרים לי שחסר לי נסיון כיוון שהחב' בה אני עובדת היא לא חברה יצרנית. אני מתלבטת לגבי המשך הדרך, האם להמשיך ולחפש משרות של ניהול מותג או ניהול שיווק? או לחפש ניהול מותג ג'וניור? בנוסף אני שוקלת לימודי MBA בקריה האקדמית אונו, האם עצם זה שאני במהלך לימודי תואר שני יעזור לי למציאת עבודה? האם המוסד נחשב בתחום?
המון תודה על העזרה.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 25, 2010 | 18:57 |
|
|
אם זו התשובה שאת מקבלת, שהיא קצת תמוהה בעיני, פני לחברות שהן לא יצרניות. חברות יבואניות. שפ נסיונך לבטח יתקבל בברכה.
תואר שני לרוב לא ממש מקדם כשיש נסיון. הנסיון חשוב יותר. הוא תורם בעתיד והוא חשוב, אך לרוב יעדיפו מועמד עם נסיון קל ותואר ראשון על פני מועמד ללא נסיון ועם תואר שני.
בהצלחה.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| לימודי עיצוב והפקת אירועים
|
rina |
|
|
Aug 11, 2010 | 15:00 |
|
|
הי שמי רינה (,תושבת אילת)
אני מעוניינת ללמוד עיצוב והפקת אירועים-בתל אביב העיניין הוא היכן הכי שווה ללכת ללמוד? באיזה מוסד
לימודים הכי כדאי, ככה שזה יהיה שווה בשוק העבודה...
שמעתי על שנקר, תדמור, האם יש עוד???...תודה רינה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 15, 2010 | 14:00 |
|
|
אין מקום בולט בתחום הזה שיש לגביו העדפה ברורה.
לרוב, דורשים תואר ראשון בשיווק או תקשורת או משהו דומה.
אם יש לך תואר ראשון לא רלוונטי, תבדקי ב"הבצפר", נדמה לי שיש להם קורסים בתחום.
בהצלחה!
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 09, 2010 | 12:40 |
|
|
היי דפנה,
סיימתי בהצטיינות תואר ראשון בביולוגיה, עברתי הרבה גלגולים מאז והגעתי ללמוד ב"בצפר" במגמת פלנינג.
כרגע אני רוצה לנסות להתקבל להיות פלנרית (או ע' פלנר או אנליסטית).
אין לי שום נסיון בתחום, כל הניסיון התעסוקתי שלי ממש לא קשור (עבדתי בתור מזכירה ובהנה"ח).
אני מרגישה שהקו"ח שלי לא משקפים את היכולות שלי כי מה שרואים זה את הנסיון התעסוקתי שלי.
שלחתי הרבה קו"ח ולא זומנתי אפילו לראיונות.
איך את מציעה לי לנסות להתקבל לעבודה כזו?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 15, 2010 | 13:42 |
|
|
תבקשי מהבצפר שיעזרו לך. לפעמים הם עוזרים לבוגרים שלהם למצוא עבודה.
התפקיד שיכול לקרב אותך לתחום חוץ מאנליסטית, זה תפקיד שקשור במחקר בחברות מחקר, אולי שם יבוא המזל. גם בחברות ייעוץ פתוחים יותר למועמדים ללא נסיון קודם.
לוקח זמן למצוא מישהו שנותן צ'אנס כשאין נסיון. צריך סבלנות...
בהצלחה.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 19, 2010 | 11:27 |
|
|
שלום דפנה
סיימתי תואר ראשון בתקשורת עם התמחות בתקשורת שיווקית במכללת ספיר. אני מאוד רוצה להיכנס לעולם המרקום זה ממש מעניין אותי. אבל אין לי ניסיון בתחום ומאוד קשה להגיע לראיונות עבודה, מה גם שדורשים אנגלית ברמת שפת אם, האנגלית שלי טובה אבל לא ברמת שפת אם. קורות החיים שלי כתובים בצורה טובה (עברתי על כך עם איש מקצוע, יש לי ניסיון במכירות ושירות לקוחות). איך אני יכולה להיכנס לחברות שמעסיקות אנשי מרקום. חוץ מזה במידה ואני יגיע לראיון בתחום, מה מחפשים מאיש מרקום??
האם אני צריכה לעבור קודם כל מסלול במשרד פרסום כתקציבאית או האם יש דרך אחרת??
תודה רבה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 28, 2010 | 14:41 |
|
|
התקציבאות במשרד פרסום מאוד שונה מתפקיד המרקום. התקציבאי עובד לרוב על פרסום ATL (טלוויזיה, רדיו, שילוט חוצות, אינטרנט, עיתונות) והמרקום עובד לרוב על BTL (הפקות דפוס, דיוורים ישירים, ניוזלטרים, ברושורים וקטלוגים, פרסום בתוך אתר האינטרנט של החברה, הפקת אירועים, GIVE AWAY, הכנת חמרים לכנסים שיווקיים וכד'). מכאן, שעבודה כתקציבאית במשרד פרסום לא ממש תעזור לך להתקדם לתפקיד של מרקום.
מה שכן יכול לעזור זה לעבוד כתקציבאית בחברת קד"מ או הפקת אירועים, היות שחלק עיקרי מתפקיד המרקום הוא הפקת אירועים וכנסים בארץ ובחו"ל. בנוסף, עבודה בחברת קד"מ משלבת גם את תחום הפקות הדפוס והנסיון בהחלט יוכל לסייע לך להתקדם לצורך השגת המטרה.
לגבי האנגלית - תפקיד המרקום נפוץ מאוד בחברות היי-טק. לכן נדרשת אנגלית ברמה גבוהה מאוד. יש מעט תפקידים גם ללא אנגלית, אבל אז סיכוייך קטנים. אני מציעה: 1 - לעשות מנוי לעיתון באנגלית ופשוט לקרוא. זה קשה בהתחלה, אבל עם הזמן הופך להיות קל יותר. 2 - לקחת קורס באנגלית, כדי לשפר את האנגלית שלך.
אופציה נוספת להכנס לתפקיד המרקום הוא לחפש עבודה כעוזרת אישית או מנהלת אדמניסטרטיבית בכירה בחברה היי-טק (שוב, תצטרכי אנגלית מאוד טובה!) שחלק מהתפקיד שם הוא גם עזרה למרקום...
בהצלחה.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 15, 2010 | 21:53 |
|
|
אני יודע שחוזרים על זה הרבה פעמים אבל הפעם יש לי שאלות לגבי דברים שלא דנת בהם.
אני רוצה להיות בתור עוזר למחלקות שיווק בחברות גדולות (כמו תקשורת וסלולר), הבעיה שמי שמגיע למשרות
הללו זה בדרך כלל דרך קידום פנימי של החברה או שהם דורשים ניסיון של שנה לפחות בתור תקציבאי במשרד פנים. הדבר היחיד שמפריע לי בפרסום זה השעות אני לא יודע אם באמת יבוא לי להשאר עד 12:00 בלילה.
יש לי ראיון לתפקיד של עוזר תקציבאי. רציתי לדעת מה החוק אומר בכלל לגבי השעות, האם החברה אמורה לסבסד ארוחת ערב? אם אני בא באוטבוס אז בשעה שאין תחבורה החברה מארגנת מונית? האם תקציבאי גם טס לחו"ל, הולך להפקות של הפרסומת, מקבל רכב (או נוהג ברכב), מקבל הטבות כלשהן מהחברות שהוא עובד איתם?
אשמח גם אם את ממליצה לעבוד בחברות פרסום מסוימות או חברות שלדעתך צריך להתרחק מהן.
חשוב לציין שאני בוגר תואר מנהל עסקים בהתמחות שיווק.
אשמח למענה ממך
שהיה לך אחלה יום
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 28, 2010 | 14:34 |
|
|
למי שלא רוצה "לישון" במשרד הפרסום, אני ממליצה לנסות ולהתחיל את דרכו המקצועית במשרדי פרסום קטנים או בינוניים. שם אמנם לא עובדים על תקציבים גדולים ומוכרים, אבל את הנסיון רוכשים ולא תוך כדי עבודה אל תוך השעות הקטנות של הלילה.
החוק מגביל את השעות, אבל אף אחד לא אוכף את החוק הזה. החוק גם אומר שאסור לשלם באופן גלובלי על שעות נוספות - אבל אף אחד לא ממש מתלונן ולא נראה לי שאתה תהיה הראשון... מה שכן, כשתקציבאי נשאר אחרי השעה 19:00 לרוב הוא רשאי להזמין ארוחת ערב על חשבון המשרד (יש תקציב לזה). אם הוא מסיים את עבודתו לאחר השעה שבה אין תחבורה ציבורית, ואין לו רכב משלו, חייב המעסיק לממן את הנסיעה שלו הביתה (גם אם חדובר מונית ספיישל). ברוב המשרדים מקבל התקציבאי טלפון נייד על חשבון המשרד, או לפחות השתתפות מסוימת בחשבון הטלפון הפרטי שלו. במשרדים גדולים התקציבאי אכן עשוי לטוס לחו"ל. לא תמיד. אבל קח בחשבון כשאשר טסים לחו"ל - כל הזמן עובדים. לא מטיילים ולא מכייפים. אין זמן לעשות קניות, בקושי יש זמן לישון. זה לא כ"כ נהדר כמו שזה נשמע. יש הרבה עבודה שחורה שצריך לעשות.
אין לי המלצה לעבודה במשרד כזה או אחר או להיפך. למדתי, שלכל אחד יש העדפות משלו.
בהצלחה.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 07, 2010 | 09:58 |
|
|
אני בת 20 בתחילת דרכי בענייני לימודים ובחירת מקצוע .
הייתי רוצה בעתיד להשתלב בעבודה במשרד פרסום , בתחום העיצוב .
אבל אני לא יודעת איזה עיצוב כדי ללמוד ובאיזה מכללה טובה בתל אביב??
אני מחפשת מקוצוע בעיצוב שיהיה עליו ביקוש ולכן אני לא יבחר בעיצוב גרפי ...
אני חשבתי על עיצוב מוצר . והשאלה שלי היא האם אפשר נגיד להתקבל לעבודה עיצובית במשרד פרסום עם תואר או לימודי תעודה של עיצוב מוצר \ תעשייתי ?.. או שצריך לימודי עיצוב כולשהו אחר .?
מצד שני גם מחשבים\ מדעי המחשב מעניין אותי לא הייתי עושה עם המקצוע הזה תואר אלא תעודה אבל בכול האם אפשר ללמוד שתי תחומים שונים במכללה?
חייבת לציין שאני מעדיפה ללמוד במכללות של האוניברסיטה הפתוחה . איך זה ישפיעה עליי אחר כך שאצא לשוק העבודה?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 13, 2010 | 09:36 |
|
|
עיצוב מוצר זה מקצוע שפחות מתאים לענף הפרסום. עיצוב גרפי זה מה שאת צריכה ללמוד, וכדי להגיע רחוק, את צריכה להשקיע בלימודים וללמוד במקומות מובילים כגון ויצו או בצלאל.
תואר באוניברסיטה הפתוחה לא ישרת את המטרה הנ"ל.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 21, 2010 | 16:47 |
|
|
לא יודעת איפה הכי כדי ללמוד
אני מעדיפה ללמוד בתל אביב ולא בירושלים
מהן המכללות המובילות בתל אביב ?
המכללה למינהל גם נחשבת למכללה מובילה בתחום בעיצוב ..?
ועוד שאלה לי אליך למה לא באוניברסיטה הפתוחה במה זה שונה? .. אני חייבת להבין ..
מחכה לתשובתך ..
תודה .
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 28, 2010 | 14:23 |
|
|
אני בדיעה שכאשר הולכים ללמוד מקצוע - הולכים ללמוד במקום הכי טוב והכי נחשב שאפשר.
אם החלטת ללמוד עיצוב - אז את צריכה ללכת על המקומות הכי טובים והכי נחשבים וללמוד את התואר הכי שווה. התואר ילווה אותך כל חייך המקצועיים. לכן מדובר בהחלטה חשובה. שני המקומות הכי נחשבים מבחינת הלימודים בתחום העיצוב הם כאמור בצלאל ו-ויצו. כל מקום אחר- פחות טוב. ייתכן שהוא מאוד טוב, אבל פחות משני הנ"ל.
האוניברסיטה הפתוחה, כמו המכללה למינהל, אינם מתמחים בתחום העיצוב, לכן לימודים במקומות אלה לתחום העיצוב - פחות מומלצים מבחינה מקצועית.
בהצלחה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מקרא: