הי דפנה,
יש לי ניסיון של כשנתיים בניהול מוצר שיווקי בתחום הפיננסי ואני מאוד רוצה להיכנס לעולם האינטרנט - אינטרקטיב.
אני מחפשת לעבוד כמנהלת מוצר/מותג בתחום האינטרנט אך בכל התפקידים הללו דורשים ניסיון שאין לי.
אשמח לעצתך כיצד אוכל להיכנס לתפקיד שיקנה לי את הניסיון הדרוש אך ללא התעלמות מהניסיון שנצבר לי עד כה.
שלום,
מה שיכול לעזור לך זה לפנות לחברות שעוסקות בתחום המט"ח באינטרנט (forex וכאלה). שם יהיה לך יתרון מקצועי, ולכן, אם יהיו מוכנים להתפשר על חוסר הנסיון בתחום האינטרנט - זה יהיה שם. כי יש לך נסיון רלוונטי אחר שיכול לפצות קצת.
אופציה נוספת היא ללמוד את תחום האינטרנט באמצעות קורס במקום מוביל ונחשב. זה גם יכול לעזור מאוד. בסך הכל, המעסיק מחפש מועמד שעקומת הלמידה שלו תהיה חדה, קרי: שתוך זמן קצר הוא כבר יוכל לתת תפוקה. את צריכה לחשוב איך את עושה את זה אם אין לך נסיון רלוונטי ממשי.
בהצלחה.
הי דפנה.
יש לי ראיון באחד ממשרדי הפרסום עם מנהל פלנינג (אני רוצה להיות פלנר מתחיל\סטאזר).
אני חדש בתחום ועוד אין לי ככ ניסיון (אבל יש לי תואר בפסיכולוגיה). רציתי לבקש ממך טיפים למה חשוב להגיד\להדגיש. האם חשוב להסתכל על קמפיינים ישנים שלהם ולהדגיש אותם או שזה דווקא משעמם? מה לברר על החברה (ואיפה? כי אין להם אתר)? במידה ומדובר על משכורת, כמה נהוג לבקש? איזה תכונות אופי חשוב להדגיש בתור פלנר ומה בטוח לא להגיד? וכו...
או במילים אחרות, מה את ממליצה?
שלום רוני. מאוד חשוב להתכונן לראיון, ובוודאי אם זימנו אותך ויש לך הזדמנות מצוינת שכזו.
להלן פירוט שיעורי הבית שלך: גם אם אין אתר אינטרנט לחברה - הקש בגוגל את שם החברה - ולבטח תקבל כמה וכמה תוצאות רלוונטיות. תקרא הכל! אם יש לך את שמו של מנהל הפלנינג שאתה מתראיין אצלו - תנסה לחפש גם אותו בגוגל. לעיתים זה אפילו מצליח.
לקראת הראיון - תסתכל על פרסומות בטלוויזיה. הרבה! תנסה לחשוב מהי האסטרטגיה השיווקית שהובילה את הבריף הפרסומי. מה ניסו להעביר, מי קהל היעד, מה היתרון היחסי של אותו מוצר שמפורסם, התנהגות צרכנית, כל אלה - חייבים להיות מאוד מגובשים אצלך.
אני דווקא לא הייתי ממליצה ללכת על פרסומות של אותו משרד. מצד אחד זה נראה קצת מתחנף מצידך, ומצד שני, יכולה להיות סבירות גבוה שתיפול שם בפח. כי האדם שאצלו אתה מתראיין ככל הנראה היה אחראי על גיבוש הקונספט הפרסומי לאותו קמפיין... זה יכול ליצור בעיות ולכן אני ממליצה לבחור בפרסומות של משרדים אחרים.
מבחינת משכורת: פלנר ג''וניור ללא נסיון קודם מרוויח לרוב בסביבות 4.5 - 5 ברוטו. אחרי כחצי שנה השכר עולה בעוד 500 ש"ח בערך.
תכונות אופי - מה שחשוב זו הסקרנות. מישהו שאוהב ללמוד, לחקור, להתעמק בדברים, לשבת על האינטרנט וללמוד מחו"ל למשל כדי ליישם בארץ. גם יצרתיות כמובן תמיד עובד. והמון מוטיבציה.
בהצלחה!
אמרתי לך שאשוב...:-)
דפנה, כזכור לך, דיברנו בתחילת השבוע על תואר במנהל עסקים התמחות בשיווק.
עכשיו, בגלל שנציגת שירות במכללה התעלמה משאלתי, אשאל אותך, התואר מחייב התעסקות רבה עם מספרים?
אני שואל מכיוון שמספרים זה לא בדיוק כוס התה שלי, לכן הייתי נעול על תקשורת. (על מנת להיות תקציבאי).
יש לך מושג בנושא?
במסגרת התואר אכן יש כמה וכמה קורסים שדורשים התעסקות מסויימת עם מספרים: מתמטיקה, סטטיסטיקה, כלכלה, חשבונאות, מימון... אבל מדובר לרוב בקורסים בסיסיים. אגלה לך סוד קטן: הרבה ממכריי הותקים טענו שהחלק המספרי לא משהו אצלם וסיימו את התואר בציונים גבוהים מאוד. אם אתה לא חזק במספרים - זה אומר שתצטרך אולי לעבוד קצת יותר קשה, אבל הי, מי אמר שהחיים קלים? עדיף שתעבוד קשה עכשיו ותקבל תואר שווה ביד שישאר איתך לכל החיים, מאשר תקבל תואר לא משהו...
אני גם ממליצה לך לבדוק בחוברת הרישום של המכללה (אולי באתר האינטרט?) את הקורסים המוצעים במהלך התואר ולראות בעצמך את כמות הקורסים הריאלים.
בהצלחה!
הייתי שבוע שעבר בפגישת יעוץ במכללה.
הייתי גם במנהל עסקים וגם בתקשורת.
במנהל עסקים הייועצת אמרה לי שרוב התואר זה מספרים, שנתיים של לימוד מנהל עסקים ושנה שלישית השיווק.
שהייתי בתקשור היועצת אמרה לי שבמסגרת מה שאני רוצה לעסוק בעתיד, התואר בתקשורת יותר רלוונטי.
ההתמחות המעשית מתחילה כבר בשנה השנייה עם מגוון סדנאות רחב בכל תחומי התקשורת.
החלטתי (ממש בלי קשר למספרים) ללכת על תקשורת, פשוט כי זה תואר שפשוט קסם לי יותר ונראה לי יותר רלוונטי למה שאני רוצה לעשות עם יותר התעסקות בתכל'ס.
מנהל עסקים נראה לי טיפה יוצא מתחומי העניין שלי (שוב, שנתיים למידה של חומר שלא קשור למה שאני רוצה לעשות).
למרות שהכל תלוי בי כמרואיין, אני מקווה שהחלטתי לא "תשים לי רגל" בהשתלבות במקצוע בעתיד.
מילדותי תמיד ידעתי שאני רוצה לעסוק בעולם הפרסום!
תמיד נמשכתי לעולם, לדינמיקה, תקשורת, אנשים ובעיקר ללחץ.
כרגע אני לקראת גיל 23 וכנראה שאתחיל את לימודיי האקדמיים בגיל 24.
שאלתי היא, בשביל להיות תקציבאי במשרד פרסום, לאיזה תואר כדאי לפנות?
מכיוון שאתחיל את לימודיי במכללה למנהל, מציעים שם גם תואר בתקשורת וגם במנהל עסקים עם התמחות בשיווק.
שאלה נוספת נובעת מתגובה שלך לשאלה בפורום שבה כתבת שעולם הפרסום רוצה אנשים צעירים ורעבים.
לא נראה לך שגיל 27 הוא מאוחר בשביל לסיים את התואר ורק בו לנסות להיכנס לעולם הפרסום?
את ממליצה להקדים את לימודי בשנה?
ושאלה אחרונה, איך את ממליצה לי להיכנס לתחום לפני/בזמן הלימודים?
שלום ניר,
ראשית, אני ממליצה לך לקרוא את המאמר "מה לעשות כדי להיות קציבאית במשרד פרסום?" (המצוי גם פה באתר) ולקבל תשובות על חלק מהשאלות שהעלית.
שנית, גיל 27 לא נחשב לגיל מאוחר. ברור לכולנו פה בארץ שאחרי שמסיימים תיכון, עושים צבא, נוסעים קצת לחו"ל ואח"כ לומדים. זה גיל טוב מאוד להתחיל לעבוד בו במקצוע שבו בחרת.
התואר המומלץ ביותר הוא תואר במנהל עסקים. כבוגרת המכללה למינהל אני בהחלט יכולה לשבח אותך על בחירתך במוסד זה!
לגבי שאלתך אם להקדים את לימודיך בשנה: זו שאלה שרק אתה יכול לענות עליה. מה שאני שואלת זה למה לחכות? מה אתה עושה בשנה הזו? אם אתה עושה הרבה כסף - אז אולי שווה לחכות. אם אתה מתכנן לנסוע לחו"ל - אולי גם שווה לחכות, אבל אין אין סיבה ממשית ואתה מחכה סתם - אולי עדיף להקדים.
בהצלחה.
מכיוון שאני גר בדרום כעת, בשביל לעבור למרכז אני רוצה לבסס את עצמי מבחינה כלכלית יותר כדי שאעביר את הלימודים בצורה יותר נוחה.
מוזר, לא דמיינתי לומד מנהל עסקים, תמיד זה הצטייר בעיניי כמשהו נורא טכני וריאלי ללמוד. מה את יכולה להרחיב בנושא?
שנית, כולם פה מדברים על ה"שאיפה" להיות תקציבאי במשרד פרסום. האם זה לא ברור שזו באמת רק "תחנה" בכדי להגיע למקומות גבוהים?
שלישית, את משערת שמצב המשרות בשוק זה יפחת או להפך?
הרי בשביל להיות פרסומאי, שזו בעצם השאיפה, תקציבאי נחשב בין הדרכים הפופולריות?
מדוע תואר במנה''ס עדיף על תקשורת?
האם את ממליצה לקחת קורס תקציבאות ב"ביצפר" במקביל לתואר? והאם הוא תורם לך הרבה בקו'ח?
היכן עומד עניין השיווק בכל הסיפור?
בשביך להתקבל לתקציבאי במשרד פרסום גדול לאחר התואר, האם אהיה חייב ניסיון? או להראות נכונות "לקרוע את ה***" ללא פיצוי הולם? כי לי אין בעיה לעבוד בפרך על מנת להיכנס לתחום.
דפנה, אני יודע שאני על גבול ההצקה, את פשוט נראית הבנאדם שיכול באמת לענות לי.
תודה!
פרסומאי זו מילה כללית מידי. יש מגוון רחב של תפקידים במשרד פרסום שכל אחד מבעלי התפקידים הללו יכול להגיד על עצמו שהוא פרסומאי: תקציבאי, קופירייטר, ארט-דירקטור, מפיק, מנהל מדיה, פלנר, מנהל קריאטיב ועוד...
קורס ב"הבצפר" מומלץ כאשר הוא תורם לידע ולהשכלה, כמו במקרה שבו תעשה תואר בספרות/פילוסופיה או משהו דומה, והקורס יעשיר אותך באינפורמציה חדשה בתחום השיווק/תקשורת. למי שעושה תואר במנהל עסקים או תקשורת במכללה למנהל - אין צורך בקורס בבצפר. אגב, עד כמה שידוע לי, לא ניתן לעשות קורס בבצפר במקביל לתואר כי דרישות הקבלה הן תואר ראשון...
לא. לא תהיה חייב נסיון כדי להתקבל להיות תקציבאי (קראת את המאמר שהמלצתי לך בתשובתי הראשונה?), פשוט תצטרך לחפש בנרות את ההזדמנות שצצה אחת לכמה זמן. בהחלט תהיה חייב להראות נכונות הרבה מעל לממוצע, לעבוד בשעות אינסופיות בלי תמורה כספית ממשית (5 ברוטו ליותר מ-12 שעות עבודה ביום במשרדי הפרסום הגדולים). בגלל זה אומרים שרק למי שיש שריטה עמוקה הוא זה שמצליח לשרוד בתחום.
וכן, אתה על גבול ההצקה (ואפילו מצחיק כשאתה מציג את עצמך כך) אבל בדיוק בשביל זה נועד הפורום. אני שמחה שיכולתי לעזור ומאחלת לך שתבחר נכון (זה בעצם סוד ההצלחה, לא?).
דפנה
ראשית אומר שאני אוהב אותך.
שנית, נראה לי שהשריטה נמצאת מילדות, עוברת בי צמרמורת התרגשות כשאת כותבת על כמות השעות הדרושה.
לדעתי,קושי, יזע וכמות שעות כזו רק יעזרו לי ויחשלו אותי. תמיד תפקדתי מצוין תחת לחץ.
אני ממש מודה לך על התשובות, יכול נורא להיות שזו נקודת מפנה חשובה מהחלטות שהייתי אמור לקחת.
דפנה ולא דנה, אבל בגלל המחמאה בסוף אני סולחת... :-)
כשלומדים תואר במינהל עסקים יש מספר התמחויות ואתה בוחר את ההתמחות המועדפת עליך. במכללה למנהל למשל יש התמחות במימון, שיווק, משאבי אנוש, חשבונאות ועוד. אני כמובן מציעה לך ללמוד מנע"ס עם התמחות בשיווק. למה זה יותר טוב מתקשורת? משום שזה רחב יותר. השיווק מכיל בתוכו את התקשורת. התקשורת נגזרת מהשיווק, ולכן אם כבר לומדים ומשקיעים, אני בדיעה שצריך להוציא מזה את המקסימום. בנוסף, התואר במנע"ס קצת יותר מוערך בשוק מתואר בתקשורת (שלא תבין לא נכון חלילה: התואר בתקשורת מהמכללה למינהל מוערך מאוד גם הוא). שיווק או משאבי אנוש הם ממש לא מקצועות טכניים. להיפך!
ולא-לא-לא. התקציבאי אינו רק תחנה בדרך!!! יש אנשים שחולמים לעבוד במשרד פרסום כל חייהם, ולא רוצים בכלל להגיע לשיווק. השיווק בהרבה מקרים הוא הרבה יותר אפור וסזיפי מהפרסום. ויש מקומות מאוד גבוהים בפרסום, תאמין לי. מצב המשרות בענף הפרסום מקביל למצב הכללי במשק - כשיש פריחה כללית גם ענף הפרסום פורח ולהיפך. מכיוון שאנחנו בתחילתה של צמיחה מחודשת - אני צופה רק טוב (אולי משום שאני אופטימית מטבעי?).
הולכת לענות על השאלות הבאות שלך...
דפנה שלום,
סיימתי לפני מספר חודשים תואר ראשון בתקשורת ציבורית ומדעי המדינה באוניברסיטת בר אילן.
אני מחפש עבודה בתור תקציבאי במשרד פרסום אך אין לי כלל ניסיון בתחום.
במהלך לימודי התואר שימשתי כדובר עמותת "חרדים לסביבה".
מה סיכויי למצוא עבודה בתחום? האם את יכולה להמליץ על תפקידים אחרים בתחום אשר יש להם זיקה למקצוע ובהם אוכל לצבור ניסיון?
בתודה מראש,
אור קרס
הסיכוי שלך לא גדול, אבל בהחלט ממשי וקיים, צריך רק לחפש אותו ולהתאזר בסבלנות.
אתה יכול לנסות את מזלך גם כמובן בשיווק - תפקידים זוטרים, או תקציבאי יחסי ציבור או קידום מכירות והפקות אירועים. אלה תפקידים משיקים. אתה יכול לנסות גם כאנליסט שיווקי.
בכל מקרה, לרוב הארגונים המגייסים (כולל משרדי פרסום ויח"צ) מגייסים את העובדים הג'וניורים בעצמם, כי יש היצע בהחלט גדול וההבדל ביניהם הוא קטן. לכן אני מציעה לך לשנס מותניים ולהתחיל לשלוח קו"ח לכל משרדי הפרסום הגדולים (לפחות מהעשיריה הראשונה, ואת הרשימה העדכנית תוכל למצוא אפילו פה בפורום), כדי שהם ידעו לפנות אליך ברגע שהם יזדקקו לתקציבאי ג'וניור בלי נסיון אבל עם השכלה מתאימה והמון מוטיבציה.
בהצלחה!
שלום דפנה
למדתי כלכלה וניהול שזה לא קשור בכלל לשיווק ולאחר סיום לימודי התואר התחלתי לעבוד במכירות ובתפקידי האחרון גם בשיווק והתאהבתי בתחום!
עכשיו אני עובדת בחברה שאני מרגישה קצת תקועה מבחינה מקצועית ואני מוכנה להתקדם הלאה!
הבעיה היא שאין לי מספיק נסיון או מספיק השכלה בתחום.
אני נרשמת ללימודי תואר שני במינהל עסקים-התמחות בשיווק ופירסום לאוקטובר במכללה למינהל כדי לקבל יותר ידע.
בהמהלך חיפוש העבודה שהתחלתי לפני שבועיים נתקלתי בתפקיד תקציבאית במשרד פרסום בחיפה-במקרה אני מכירה שם מישהו כך שהוא יוכל לארגן לי ראיון אבל אני מנסה בינתיים להבין מהו התפקיד כמה ישלמו לי ומה אני צריכה לדעת כדי להגיע מוכנה לראיון? מה הם עלולים לשאול? וכד'
בתוקף תפקידי בחברה הנכחית עבדתי בשיווק ומכירות של עיצוב אירועים- עבדתי מול משרדי הפקות, פחות או יותר ניהלתי את האתר אינטרנט שלנו וגם הכנתי חומרים שיווקיים כגון מצגות דיסקים עטיפות והתנהלתי מול בתי הדפוס.
האם את חושבת שהנסיון שלי מספיק או שאני בכלל לא בכיוון מבחינת התפקיד של התקציבאית?
אם כן, האם היית ממליצה לפנות לכיוון אחר? תפקיד אחר?
בקיצור אני ממש מבולבלת ! דבר אחד אני יודעת אני לא רוצה לעבוד יותר במכירות אלא בשיווק או פרסום.
שלום מעין,
הנסיון שלך בהחלט מהווה נסיון רלוונטי לתפקיד של תקציבאית מתחילה במשרד פרסום בגודל קטן או בינוני. לפי הבנתי, יש לך נסיון בעבודה מול לקוחות, הפקות דפוס, ניהול לו"ז - בהחלט אלמנטים שמהווים יתרון.
השכר שיציעו לך לתפקיד של תקציבאית מתחילה ינוע סביב ה-5 ברוטו, והוא אמור לכלול נסיעות ושעות נוספות. אחרי כחצי שנה אמורים להעלות אותו מעט. אחרי שנה - עוד קצת.
בראיון אמורים לבחון מה בדיוק עשית קודם שמקביל לתפקיד התקציבאית. עליך לספר על עבודתך מול לקוחות, על ניהול של מספר פרוייקטים במקביל בתנאי לחץ, טיפול במשברים, התמודדות במצבי לחץ, עד כמה הלקוחות היו מרוצים ממך, כמה את עצמאית בעבודה, כמה את יודעת להיות אסרטיבית, יחסי אנוש מעולים כי את צריכה לעבוד מול מחלקות שונות במשרד, הבנה בתחום הפקות הדפוס בהחלט יקנה לך יתרון משמעותי.
אני בהחלט חושבת שזו דרך טובה להתחיל איתה.
בהצלחה!
שלום רב,
אני בוגר תואר ראשון בניהול ועם ניסיון מועט בשיווק.
אני מחפש עבודה בתחום אך לעת עתה ולאחר חודשיים של חיפושים אני לא מגיע אפילו לראיונות. לאילו משרות עליי לפנות ומה עליי לעשות בכדי שאוכל בכל זאת להשתלב בענף השיווק?
תודה רבה מראש, אסף.
שלום אסף,
אתה צריך להתייחס למעט הנסיון שלך כיתרון בלבד. זה אומר שאתה צריך לראות את עצמך כחסר נסיון ומתאים לכל תפקיד התחלתי שיוצע לך. הנסיון שלך יהווה יתרון קל לעומת המועמדים האחרים, חסרי הנסיון בכלל.
לרוב, הארגונים המגייסים מחפשים מועמדים מסוג זה בכוחות עצמם ופחות פונים לחברות השמה, מה שאומר שעליך למקד את מאמציך בפניה ישירות לארגונים המעניינים אותך ולשלוח אליהם את קורות חייך. היום, דרך האינטרנט זה מאוד זמין וקל. ממליצה לך לשלוח קו"ח גם אם החברה לא פרסמה מודעה, כי לעיתים במאגר קורות החיים של החברה יש מספיק קורות חיים רלוונטיים שהגיעו מבוגרי אוניברסיטאות/מכללות שרק מחכים לקבלת הזדמנות. כדאי שגם אתה תופיע במאגר הזה.
ודבר אחרון - צריך להצטייד בהרבה סבלנות. זה לוקח זמן...
בהצלחה.
עבדתי בתור מנהלת מותג לתקופה של כ 10 חודשים ( החלפה של מס' מנהלות שיצאו לחופשת לידה בו זמנית).
- האם לדעתך נסיון זה מספיק ע"מ להתקבל לתפקיד ניהול מותג בחברה גדולה ומוכרת ?
- מהו טווח השכר אליו עליי לצפות כמנהלת מותג עם נסיון קצר יחסית ?
הכל תלוי מה עשית בדיוק בתפקיד שלך, באיזו חברה עבדת (גדולה/קטנה) ובאיזה ענף עבדת בהשוואה לתפקיד החדש אליו את מגישה מועמדות (מוצרי צריכה למשל). אם עבדת בחברה גדולה ומוכרת, למשל בתחום מוצרי הצריכה ואת פונה לחברה גדולה אחרת בתחום דומה - יש לך בהחלט נסיון מתאים לתפקיד של מנהלת מותג.
מבחינת שהכר: לרוב מדובר ב-10 ברוטו + רכב. יש חברות שאפשר להגיע גם ל-12 ברוטו + רכב. בהצלחה.